Arsenaal / Lazarus

Muy Complicado

Het is voor mij ook niet gemakkelijk, hoor.

In deze wervelende, tragikomische voorstelling lijken de hoofdpersonages weggelopen uit enkele films van de Spaanse cineast Pedro Almodovar. Met fel gekleurd pathos boren ze een emotionele plek aan die groter is dan het leven zelf. De bekendste van de vier hoofdpersonages is Els Olaerts (Witse, Heterdaad, Stille Waters, Vermist, Los Zand, het Eiland, Kulderzipken, Elfenheuvel, Salamander…. ).

Muy Complicado opent met een heerlijk hilarische scène op het nummer Strange Entity van Oscar & The Wolfs. Niet alleen de zéér expressieve mimiek valt op. Ook de kostuums doen dat. Inspiratie voor zo veel kleur haalden de vier acteurs en hun coach Jan Sobrie bij de dramatische, bonte en met popcultuur flirtende films van de Spaanse filmregisseur Pedro Almodovar, onder meer bekend van Hable Con Ella. De olijke spelersbende brengt hun eigen scènes, op basis van Almodóvars favoriete thema: bevallige, kwetsbare vrouwen die ten prooi vallen aan mysterieuze, manipulerende mannen en dat vaak in bijzonder theatrale decors, soms heel kleurig en dan weer strak.

Muy Complicado is een ongecompliceerd guilty pleasure dat de ongemakkelijke momenten in een mensenleven teder erkent en ze vervolgens vrolijk verzuipt in een bad vol popmuziek en kleurenkitsch.

Uit de pers:

Muy Complicado is een uitstapje naar Absurdistan...Voor mensen, die eens een ‘anders dan anders’-uitstapje naar het theater willen, heb ik slechts één adres: Muy Complicado.
 (Bart Liekens voor On Stage)

Ook wie geen fan is van Pedro Almodóvar, heeft iets aan dit poppy, allesbehalve ingewikkeld theater. (Els Van Steenberghe voor Knack Focus) 

Trailer

 

Van/met: Randi De Vlieghe, Laurence Roothooft, Els Olaerts & Steven Beersmans
Coaching: Jan Sobrie
Vormgeving: Michiel Van Cauwelaerts
Kostuums: Maartje van Bourgognie

  • za

    27/10/2018
    20:15

  • Prijs: 15,00 / 12,00 / 11,25 / 10,50
  • Duur: 75 min. (zonder pauze)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • AANDACHT : Er wordt 1 sigaret gerookt en 1 schot gelost met alarmpistool !
  • Inleiding: Gratis inleiding om 19.30 uur
Guy Kokken

Guy Kokken

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans

Clara Hermans