Taurus Kwartet & Piet Kuijken

Pianokwintet Schumann & Beethoven op. 130 met Grosse Fuge

Het Taurus Kwartet is een graag geziene gast in de klassieke concertreeks. Dankzij de diepgang, energie en raffinement van hun samenspel zijn hun concerten steeds een bijzondere belevenis.

Met een programma waarbij ze de drie grote meesters Beethoven, Schumann en Mendelssohn presenteren, omarmen ze het jaarthema.

Het pianokwintet van Schumann wordt beschouwd als één van zijn strafste kamermuziekwerken, extrovert en exuberant in karakter met een diepe emotionele lading. Voor het eerst in de muziekgeschiedenis werden het  strijkkwartet en een piano zo prachtig aan elkaar gekoppeld. Pianist Piet Kuijken (Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd) zal Taurus uitdagen in dit pianokwintet.

Beethovens Strijkkwartet op. 130, geschreven in volstrekte doofheid, wordt dan weer gekenmerkt door een extreme waaier aan karakters en stemmingen en kent de bezetenheid die de muziek van Beethoven aan het einde van zijn leven karakteriseert. Taurus speelt het op. 130 met de Grosse Fuge als finale. Deze fenomenale finale typeert de extreme kracht van Beethovens werk.

Programma
Mendelssohn: Fuga op. 81 nr. 4
Schumann: Pianokwintet op. 44
Beethoven: Strijkkwartet op. 130 met de Grosse Fuge

Taurus Kwartet: Wietse Beels (viool), Liesbeth Baelus (viool), Vincent Hepp (altviool) & Martijn Vink (cello) / Piet Kuijken (piano)

  • za

    20/10/2018
    20:15

MEER INFO