Bob Dylan

Van freewheelin' tot nobelprijs

Zijn naam viel al jaren als kanshebber, maar pas in 2016 was het zover: Bob Dylan kreeg als eerste zanger ooit de Nobelprijs voor de literatuur, omdat hij de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid. Maar moest hij deze prestigieuze literatuurprijs wel krijgen?

Vanuit deze vraag gaan je grasduinen in het gigantische oeuvre van Bob Dylan. We beloven niet dat je naar huis gaat met een duidelijke antwoord, maar je krijgt wel handvaten mee om dieper te graven in de songs van Bob Dylan en er nog meer van te genieten.

Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman in 1941 is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als één van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de 20ste eeuw. Dylan heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Noord-Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama. Erkenning als dichter volgde in 2016 door de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur. Omdat hij in 2001 een Academy Award won voor Things have changed, de titelsong van de film Wonder Boys, is Dylan samen met George Bernard Shaw de enige persoon die zowel een Oscar als een Nobelprijs heeft gewonnen.

  • 21/05/2019, 27/05/2019

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 24,00 / 19,00 / 18,00 / 17,00
  • Locatie: Raadhuis
  • i.s.m. Vormingplus Limburg
  • 80 plaatsen
  • Begeleiding: Dhr. Niels Klerkx

MEER INFO