Plantaardige olie

Heerlijk in de keuken, weldaad voor de huid, goed voor de gezondheid

Na deze workshop heb je inzicht in acht of twaalf oliën en zijn hun afkomst, geschiedenis, inhoudsstoffen en toepassingsmogelijkheden geen geheim meer voor jou. Dankzij enkele handige weetjes én een degustatie kan je, gewapend met winkelmand, meteen je olie naar keuze aanschaffen.

Plantaardige olie verkregen uit planten zijn voornamelijk gekend in de keuken. Zo gebruiken we allemaal olijfolie om te bakken, maïsolie voor de mayonaise of kokosolie om te frituren. Velen onder ons kennen lijnzaadolie en druivenpitolie die we koud toevoegen aan o.a. slaatjes. Maar er is meer. Amandelolie gebruiken we als basis voor een weldadige massage, of om het lichaam na een deugddoend bad te hydrateren. Teunisbloemolie wordt regelmatig voorgeschreven om o.a. pms (het premenstrueel syndroom) te verzachten. De Marokkaanse arganolie is een weldaad voor huid, haar en nagels. De keukenversie wordt vaak in detoxkuren aangeraden. Dit is maar een tipje van de sluier. Wikipedia somt een lijst van meer dan 34 soorten op. Achter elke olie schuilt een boeiend verhaal dat het ontdekken waard is.

Ellen Van Praet overloopt ze allemaal en staat wat langer stil bij een kleine selectie waarbij ze dieper ingaat op hun afkomst, geschiedenis, inhoudsstoffen en toepassingsmogelijkheden. Handige weetjes en recepten maken dat elke olie een verhaal op zich wordt en ook voor jou een nieuwe wereld opent!

  • 06/05/2019

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 12,00 / 9,50 / 9,00 / 8,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 25 plaatsen
  • Begeleiding: Mevr. Ellen Van Praet