Bas Haring - Afgelast!

Waarom cola duurder is dan melk

Wat moeten we vinden van marktwerking, economische groei en recessies? We worden geacht iets van economie af te weten, maar begrijpen er vaak maar weinig van. En dat terwijl economie over ons dagelijks leven gaat: ons werk, de verdeling van rijkdom, de toekomst.

Bas Haring verdiepte zich in de economie en deelt tijdens deze lezing zijn verrassende ontdekkingen. Hij geeft antwoord op vragen als: waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk? Op zijn kenmerkende wijze maakt Bas Haring economie voor zichzelf en het publiek inzichtelijk en komt hij bovenal tot de onverwachte conclusie dat die economen nog zo gek niet zijn.

Bas Haring is filosoof en bijzonder hoogleraar ‘publiek begrip van de wetenschap’ en recent winnaar van de titel Nederlands duidelijkste wetenschapper. Zelf gebruikt hij nogal eens de titel ‘volksfilosoof’. Zijn bekendste boek is Kaas en de evolutietheorie. Dit werk over de evolutietheorie en de implicaties hiervan verscheen in 2001 en ontving de Gouden Uil voor de jeugdliteratuur en de Eureka!-Prijs voor populairwetenschappelijke literatuur. In oktober 2003 verscheen zijn tweede boek, De ijzeren wil, over de verschillen tussen mensen, konijnen en computers. Er volgden nog meer boeken en lezingen en deze avond gaat het over zijn laatst verschenen boek (2016) Waarom cola duurder is dan melk.

  • 13/03/2019

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 12,00 / 9,50 / 9,00 / 8,50
  • Locatie: Raadhuis
  • i.s.m. huisvandeMens en HVV Noord-Limburg
  • 80 plaatsen
  • Begeleiding: Dhr. Bas Haring

MEER INFO