HerStory of Art

Over vrouwen die willen én kunnen, maar soms niet mogen

Vrouwen over Vrouwen (mannen ook toegelaten)

In de aanloop naar Vrouwendag 2019 presenteren wij je een gevarieerd aanbod van vrouwen die iets te vertellen hebben. De week start op maandag met de geschiedenis van vrouwelijke beeldende kunstenaars. Dinsdag komen de vrouwelijke auteurs aan bod. Woensdag komt auteur Rachida Lamrabet spreken over haar boek Zwijg, allochtoon. Donderdag en vrijdag word je ondergedompeld in de wereld van zes bekende en iets minder bekende vrouwelijke filosofen. De  lessen zijn elk apart te boeken.

HerStory of art

Vrouwelijke kunstenaars zijn er altijd geweest, maar vaak in de vergetelheid geraakt of in de schaduw gebleven van grote meesters zijnde witte, westerse mannen. De kunstgeschiedenis is namelijk vooral gericht op het mannelijk talent en daarmee een duidelijke ‘his story of art’.

Tijdens deze dag staat ‘Herstory of Art’ centraal en ontdek je hoe het komt dat er zo’n eenzijdige blik op de kunstgeschiedenis bestaat. Er wordt dieper ingegaan op vrouwelijke kunstenaars doorheen de eeuwen. Door te starten met de vroegste kunstuitingen in de oude steentijd en vervolgens vrouwelijke kunstenaars op de kaart te zetten, tot het moment waarop de canon van de kunstgeschiedenis voor het eerst werd geschreven, wordt zichtbaar dat kunst van meet af aan is gemaakt door mensen: mannen én vrouwen. Bovendien hebben veel talentvolle vrouwen een pioniersrol vervuld in de geschiedenis kunstgeschiedenis.

  • 04/03/2019

    9:30u - 16:30u
  • Prijs: 32,00 / 25,50 / 24,00 / 22,50

    broodmaaltijd inbegrepen
  • Locatie: Raadhuis
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: Mevr. Karin Haanappel

MEER INFO