Wat eten we vandaag?

Onze eetgewoonten onder de loep (Afgelast!)

DEZE CURSUS IS AFGELAST !
 
In drie sessies wordt dieper ingegaan op onze eetgewoonten. Eerst neem je voedingsetiketten onder de loep. Welke informatie staat er op en wat betekent het? Daarna sta je stil bij de invloed van voedingsmiddelen op je lichaam. Tot slot kijk je kritisch naar de informatie over voeding die je dagelijks voorgeschoteld krijgt. Praktische tips helpen je bovendien op weg naar een gezond en evenwichtig eetpatroon.
 
1) Voedingsetiketten onder de loep
Er staat veel informatie op etiketten van voeding die je in de winkel koopt. Weet je wat ze betekent en wat je exact eet? In maïsstroop zit suiker. Vlees bevat verschillende ‘additieven’ of E-nummers. Is mager ook light? Wat zijn voedingsclaims? Zijn alle stoffen gezond of net niet? Hoeveel mag je van wat binnen krijgen? We bekijken etiketten van verpakte voedingsmiddelen. Je mag zelf verpakkingen meebrengen.
 
2) Hoe gezond is ons eten?
De samenstelling van onze voedingsmiddelen is niet meer hetzelfde als in grootmoeders tijd. We bekijken wat er nu anders is en of die veranderingen ook voor een betere gezondheid en een langer leven zorgen. We staan stil bij de invloed van de huidige voeding op ons lichaam. Zijn eieren met gezonde vetten, brood zonder gluten, smoothies, superfoods, … echt zo gezond als de reclame ons belooft?
 
3) Wat mogen we wél nog eten
Vetten zijn niet goed, je mag niet te veel suiker en light blijkt helemaal niet zo light. Dagelijks hoor je wat je beter niet zou eten. Maar wat mag je wél nog eten? Weet je het ook niet meer? Wil je werk maken van een gezond en evenwichtig eetpatroon? Dan is deze workshop er voor jou. Je krijgt praktische tips en we zetten je op weg.

 

  • 11/03/2019, 18/03/2019, 25/03/2019

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 24,00 / 19,00 / 18,00 / 17,00
  • Locatie: Raadhuis
  • i.s.m. Vormingplus Limburg
  • 25 plaatsen
  • Begeleiding: Mevr. Martina Smolak