Pianotune 2018

Christoph Soldan (D) & Pianoduo Schiavo-Marchegiani (IT)

Pianotune is hét pianofestival voor Limburg, georganiseerd in drie steden, waaronder Lommel. Het biedt de unieke kans om kennis te maken met gerenommeerde internationale musici.

Ook dit jaar krijgt de luisteraar een dubbelconcert. In het eerste deel presenteren we de 50-jarige Duitse pianist Christoph Soldan. Zijn internationale carrière kreeg elan toen hij in 1989 op tour ging met Leonard Bernstein, die meteen in de ban was van zijn imposant pianospel. Hij is één van de weinige pianisten die het klaarspeelde om alle 27 pianoconcerti van Mozart op cd op te nemen.

In deel twee hoor je het wereldvermaarde pianoduo Schiavo-Marchegiani. Internationaal gelauwerd speelden ze honderden concerten in o.a. Carnegie Hall New York, Goldener Saal Musikverein en het Konzerthaus Wenen, Mozarteum Salzburg, Beethoven-Haus in Bonn, Konzerthaus Berlijn, … Hun cd’s verschijnen bij het prestigieuze label Decca en worden keer op keer onthaald met vijf sterren.

Pianotune 2018 is een must voor iedere pianoliefhebber dankzij het briljante, nobele en extraordinaire spel van de pianisten.

Programma
Christoph Soldan:  
J. Haydn: Sonate in b-klein Hob: XVI 32
L. v. Beethoven: Sonate in c-klein op. 111

Pianoduo Schiavo-Marchegiani:
W.A. Mozart: Sonate in C, K. 521
J. Brahms: Hongaarse dansen 1-10

Uitvoerders: Christoph Soldan / Pianoduo Schiavo-Marchegiani

  • vr

    05/10/2018
    20:15

MEER INFO