Patrick Riguelle

On n‘oublie rien: les chansons de Jacques Brel

Openingsvoorstelling

In 2018 is het veertig jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Vorig jaar eerde zijn geboortestad Brussel hem met een manshoog standbeeld. Dit jaar is het de beurt aan Patrick Riguelle, die een vurige hommage aan Brel brengt. Hierin staat het oeuvre van ‘Le Grand Jacques’ centraal. Een gebald eerbetoon aan de grootste Belgische zanger aller tijden en diens onovertroffen repertoire; boordevol klassiekers die al meerdere generaties moeiteloos overeind blijven en die in de vertolking van Patrick Riguelle veel van hun glans herwinnen.

De voorbije jaren heeft Riguelle overtuigend bewezen een onnavolgbaar vertolker te zijn van het Franse chanson, het stroomt door zijn aderen en tintelt in zijn ziel. Hij respecteert de originele intenties van de werken, maar voegt er ontegensprekelijk zijn eigen persoonlijkheid aan toe.

Wie Patrick Riguelle het repertoire van Brel hoort zingen, weet dat daar de échte zielsverwantschap zit. Het is doorleefd, gedurfd en met een geloofwaardigheid die onder de huid kruipt.


Woensdag 26 september ’18 om 19.30 uur is er in het Raadhuis de lezing Brel 40 jaar later, over het leven en werk van Jacques Brel.

 

Patrick Riguelle, Chris Peeters (gitaren), Gwen Cresens (accordeon), Jan/Eva Hautekiet (piano), Sander Goethals (bas) & Jean-Pierre Onraedt (drums)

  • za

    22/09/2018
    20:15

  • Prijs: 16,00 / 12,80 / 12,00 / 11,20
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Patrick Riguelle opent hiermee een bijzonder seizoen, waarin CC De Adelberg haar zilveren jubileum viert! Na afloop van het concert zijn alle bezoekers welkom op een feestelijke receptie.
Wouter De Boeck

Wouter De Boeck