Tentoonstelling Leonardo Da Vinci - Haarlem

Originele tekeningen

De dag start met koffie/thee en een ontbijtkoek, gevolgd door een wandeling door Haarlem onder de deskundige leiding van een lokale gids. Na de lunch is er een bezoek gepland aan de tentoonstelling Leonardo Da Vinci in het Teylers Museum. Maar ook de vaste collectie én het gebouw zelf zijn de moeite waard om te bekijken.

In 2019 is het vijfhonderd jaar geleden dat Leonardo is overleden en zullen overal ter wereld tentoonstellingen worden georganiseerd. Teylers Museum geeft de aftrap. Met zo’n 30 tekeningen van de meester en evenveel werken van tijdgenoten wordt duidelijk hoe ver Leonardo zijn tijd vooruit was. Leonardo da Vinci (1452-1519), de renaissance-kunstenaar, was één van de eersten die zich bezighield met de expressie van emoties. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen.

Bruiklenen in de tentoonstelling zijn onder meer afkomstig uit de verzamelingen van de koningin van Engeland, het Magyar Nemzeti Múzeum in Boedapest, de Albertina in Wenen, het Louvre en vele andere instellingen. Het Laatste Avondmaal kan als fresco uiteraard niet reizen, maar zal op een zeer bijzondere wijze en op origineel formaat aanwezig zijn op de tentoonstelling.

Vertrek aan CC De Adelberg

 

  • 20/10/2018

    7:45u - 19:00u
  • Prijs: 70,00

    bus, lunch en toegang museum inbegrepen. Inschrijven vóór 1 oktober 2018!
  • Locatie: CC De Adelberg
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: lokale gidsen