Verslaving

Erkennen, vertrouwen en loslaten

Verslaafd zijn... of ouder zijn van een verslaafd kind.  Het vraagt het uiterste van je krachten om te overleven in  deze situatie. Verdriet, angst, woede, ontgoocheling, onmacht, hopeloosheid, schaamte, schuldgevoelens en nog zoveel andere emoties overweldigen jou. De wensen, dromen en verwachtingen die je ooit zo koesterde naar je kind toe, verdwijnen in het niets. Veel van je waarden worden met de voeten getreden.

Verslaafd zijn is een manier om de pijn van het leven niet onder ogen te moeten zien en niet te hoeven voelen.  Het is menselijk te willen vluchten van de realiteit die soms hard en kil kan zijn. Ben je verslaafd en wil je uit de kooi vliegen waarin je jezelf had opgesloten? Is de verslaving van je kind een bittere realiteit?  Sta je aan  de zijkant toe te kijken?  Voel je jezelf ontzettend klein en nietig, niet in staat om hierin iets van verandering te brengen? Heb je nood aan handvaten om met de situatie om te gaan?

Psychotherapeute en ervaringsdeskundige Conny Ielegems benadert verslaving vanuit drie kernbegrippen: erkennen, vertrouwen en loslaten.  Het is een rouwproces doorheen immense pijn naar persoonlijke groei.

 

  • 24/09/2018

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 12,00 / 9,50 / 9,00 / 8,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 20 plaatsen
  • Begeleiding: Mevr. Conny Ielegems