BEER MUZIEKTHEATER

Dit is geen dagboek

SCHOOL

Dit is geen dagboek is een muziektheatervoorstelling naar het populaire jeugdboek van Erna Sassen; een ontroerend verhaal waarin de 16-jarige Boudewijn zich uit een depressie worstelt.

Als Boudewijn vier jaar na de zelfmoord van zijn moeder alleen nog maar dagenlang in bed ligt, geeft zijn vader hem ten einde raad een stapel cd’s en een leeg schrift: “Als je niet elke dag iets in het schrift schrijft en naar minimaal één cd luistert, laat ik je opnemen in een psychiatrische inrichting.”

Met tegenzin kladdert Boudewijn ‘Dit is geen dagboek’ vooraan in het schrift en zet zich aan zijn taak.

Hij is op een aandoenlijke wijze grof, direct en meedogenloos fel, want hij is verdrietig, kwaad en in de steek gelaten. Hij maakt ruzie met zijn vader, worstelt zich door school en wordt verliefd op Pauline. Uiteindelijk lukt het hem zijn werkelijke gevoelens voor zijn moeder te erkennen en opnieuw contact te maken met de wereld en… met Pauline.

De hele tekst wordt ondersteund door muziek van o.a. Beethoven, Bruckner, Glass, …waardoor de emotionele rollercoaster waar Boudewijn in zit direct voelbaar is.

Dit is geen dagboek is tegelijk een aangrijpende, herkenbare, muzikale en zelfs geregeld grappige voorstelling over het thema depressie onder jongeren.

 

Spel: René Groothof & Yari van der Linden
Regie: Aike Dirkzwager
​Tekst: Erna Sassen

  • Prijs: 4,50
  • Duur: 70 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Secundair onderwijs:
     - 2de Graad
  • Maximum toeschouwers: 250

RECENSIES

...een aangrijpende, herkenbare en muzikale voorstelling Annette Embrechts voor De Volkskrant