ANDREAS DENK/PLAN-D

Ijspaleis

SCHOOL

Wat is er mooier dan de kleurrijke magie van een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden, ijs om van te smullen, ijs om levensgrote sculpturen van te bouwen of minuscule ijsblokjes die pingelen in je glas. Van ijs kun je bijna alles maken! Maar ijs kan ook in de weg staan, als een blok beton. Je kunt erop vallen of het kan ineens verdwenen zijn, omgetoverd tot een plas water. Maar wat is er mis met water? Water om in te stampen, om een duik in te nemen, of om planten prachtig te laten bloeien. En dan te bedenken dat het eerst nog allemaal ijs was!

IJspaleis is een opzwepende dansvoorstelling met live zang waarin vijf dansers (of zijn het pinguïns?) een spannende expeditie maken door een bevroren universum. Ze ontdekken de immense kracht, maar ook de kwetsbaarheid van ijs. En ze beseffen dat ze zelf eigenlijk net zo zijn. Gedurende de tocht leren de reizigers elkaar steeds beter kennen, langzaamaan ontdooien ze en durven ze steeds meer van zichzelf te laten zien. Ook als het even misgaat, juist dan!

IJspaleis is een magische muzikale en visuele voorstelling over warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten, over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.

 

Dans, zang, spel: Lisa Beese, Nanna Gram Bentsen, Edita Gorski, Elise Manière & Ilija Surla
​Concept, choreografie, decor: Andreas Denk

  • Prijs: 4,00
  • Duur: 60 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Basisonderwijs:
     - 3de en 4de leerjaar
  • Maximum toeschouwers: 220

MEER INFO