Astria Oboe Trio, Lore Binon & Anouk Sturtewagen

Love Bade Me Welcome

Dit concert sleept je mee in de mystieke wereld van de liederen van Ralph Vaughan-Williams (1872-1958). Vaughan-Williams wordt beschouwd als één van de belangrijkste Engelse componisten na Henry Purcell. Hij was een centrale figuur in het Engelse muziekleven, alleen al vanwege zijn lange carrière als leraar, dirigent en vriend van veel jongere componisten en dirigenten. Zijn prachtig oeuvre kan als volgt omschreven worden: ogenschijnlijk vertrouwd en gewoon, toch diep en mystiek, maar ook lyrisch, melodisch, melancholisch, nostalgisch en van alle tijden.

In Love Bade Me Welcome brengt Astria Oboe Trio, sopraan Lore Binon en harpiste Anouk Sturtewagen een gebalanceerde selectie van Vaughan-Williams’ liederen en folksongs uit The Pilgrim’s Progress, Mystical Songs, Ten Blake Songs, The House of Life en English Folksongs. Uiteraard in arrangement voor de mooie bezetting van blazerstrio, stem en harp.

Astria Oboe Trio werd in 2009 opgericht. De drie solisten verdedigen het brede repertoire voor hobo, gaande van de barokperiode tot hedendaagse creaties. Hun drie cd's werden bedolven onder de superlatieven. Als trendsetters is hun

handelsmerk het klassieke hobotrio een ander gezicht geven.

De muziek van Vaughan-Williams is zó karakteristiek Engels en is van een meedogenloze schoonheid. Engelser kan gewoonweg niet!

Programma: werken van Ralph Vaughan-Williams.

 

Uitvoerders: Astria Oboe trio: Eric Speller (hobo), Yf Bourry (oboe d’amore), Dimitri Mestdag (Engelse hoorn) / Lore Binon (sopraan) / Anouk Sturtewagen (harp)

  • vr

    04/05/2018
    20:15

Johannes

Johannes