SEDUCED BY HARPS XIV

Avondconcert

Seduced by Harps XIV oogt weer bijzonder. Er is behoorlijk wat afwisseling: schitterende luistermuziek wisselt af met atmosferische klanken. Bovendien breidt het festival uit. Naast twee namiddagconcerten en een uit drie luiken opgebouwd avondconcert op zaterdag is er op zondagmorgen een confrontatie tussen harp en viool in openlucht op het water. Een avontuurlijker parcours is nauwelijks denkbaar.

AVONDCONCERT IN CC DE ADELBERG

Jong Talent (België)

Het avondconcert opent zoals steeds met jong talent. Opnieuw selecteert de Vlaamse harpvereniging Harpe Diem speciaal voor het festival enkele jongeren die ver boven de middelmaat uitstijgen.

Nadia Birkenstock & Steve Hubback (Duitsland, Wales)

Na dit potentieel voor morgen volgt een nieuw harpavontuur met de Duitse harpiste Nadia Birkenstock. Op Keltische harp, wisselend akoestisch en elektrisch, gaat ze met het programma The Glow Within in confrontatie met de Welshe percussionist Steve Hubback. Mysterieuze akoestische landschappen breiden zich hierbij uit tot een tonaal breed spectrum. Dulcimerklanken, gong en psaltertonen mengen zich met sprankelend harpspel en monden finaal uit in wervelende variaties.

Sylvain Blassel (Frankrijk)

Slot van het avondconcert is een performance van de Franse klassieke meesterharpist Sylvain Blassel. Zijn harpspel is wondermooi en getuigt van een grote gevoelsgeladenheid. Meesterlijk tovert hij de meest fragiele nuances uit zijn instrument. Sylvain Blassels actieradius is groot; hij creëerde transcripties voor harp die waaieren van Guillaume de Machaut tot actuele klassiek. Hij vertaalde Bachs Goldberg Variaties voor harp zonder er een noot aan te veranderen. Voor deze adaptatie wordt hij wereldwijd gelauwerd. Met deze sleeping beauty van de klassiek waarin een instrumentale aria gevolgd wordt door 30 variaties, eindigt de harpdag in atmosferische schoonheid pur sang.

Programma:

Za 21.04.2018

14u30-15u15
Sarah Louise Ridy (Hei’s Kapelleke)
16u00-17u00
Assia Cunego (Raadhuis)
19u00-19u30
Jong Talent (CC De Adelberg)
19u30-20u15
Nadia Birkenstock & Steve Hubback (CC De Adelberg)
20u45-21u35
Sylvain Blassel (CC De Adelberg)

Zo 22.04.2018
11u00-12u00
B-Classic Gwyneth Wentink & Lorenzo Gatto