St. George Quintet

British Legends

Dit concertprogramma brengt vier Britse componisten uit het begin van de vorige eeuw samen. WO I had een sterke impact op elk van hen en hun muziek.

Kelly componeerde zijn Elegy aan het sterfbed van zijn vriend Rupert Brooke. Bliss werd tweemaal verwond als soldaat, overleefde een gasaanval en verloor zijn jongere broer. Vaughan-Williams was actief als ambulancier en Elgar ten slotte mocht, als meest toonaangevend Brits componist aan het begin van de 20ste eeuw, niet ontbreken. Het concert is dan ook een pakkend eerbetoon aan vier Britse componisten die onlosmakelijk verbonden zijn met de Eerste Wereldoorlog.

St. George Quintet, de Klara's Supernova-Laureaat van 2016, laat de snaren trillen op elegieën van Edward Elgar en Frederick Kelly, bejubelt het volkse karakter in de English Folk Song Suite van Ralph Vaughan-Williams en danst weg in Music for Strings van Arthur Bliss. Als origineel toemaatje, brengen de musici via speelse arrangementen drie Beatles-songs, waardoor ze finaal een glimlach op jouw gezicht toveren ondanks de geladenheid van de eerder gespeelde ‘oorlogswerken’.

St. George Quintet is een internationaal strijkersensemble. Ondanks de Engelse groepsnaam hebben ze toch hun wortels in België. Op het jongste Klarafestival werden ze als reizende sterren onthaald. Een grote toekomst wacht dit ensemble.

Maak je op voor een heldhaftig concert. British Legends, precies 100 jaar na het einde van WO I.

Programma: werken van Frederic Septimus Kelly, Arthur Bliss, Edward Elgar & Ralph Vaughan-Williams.

Uitvoerders: Liesbeth Baelus (viool), Kaja Nowak (viool), Marie-Louise De Jong (altviool), Wouter Vercruysse (cello) & Bram Decroix (contrabas)

  • vr

    13/04/2018
    20:30

  • Prijs: 14,00 / 11,20 / 10,50 / 9,80
  • Duur: 90 min (incl. kleine pauze)
  • Locatie: Sint-Jozefskerk
    Kerkstraat 1, 3900 Pelt - Fabriek, BELGIE