Laïs

Laïs omhelst kleinkunst

De dames van Laïs hebben met verschillende cd’s, plat gespeelde festivalweiden van Pinkpop, Werchter, Dranouter en vele andere in binnen- en buitenland een uitzonderlijke status.

Na de intieme Laïs-kerktours omhelzen Annelies, Nathalie en Jorunn de Nederlandstalige kleinkunst – de taal kruipt immers waar ze niet gaan kan, zeker als deze taal in het bloed zit en het de taal is waarmee men opgegroeid is – ongetwijfeld tot vreugde van velen en in elk geval met frisse zin en geestdrift bij de dames van Laïs.

In dit concert begeven ze zich in de veelzijdige wereld van de Vlaamse en de Nederlandse kleinkunst. Uit deze immense schatkamer plukken zij hun eigen lievelingsliedjes om ze met ons te delen: liedjes die klank geworden herinneringen zijn, liedjes die eenvoudigweg goed zijn, liedjes die het hart raken. Liedjes van mensen die gelukkig nog onder ons zijn, zoals Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Willem Vermandere, en liedjes van hen die we helaas moeten missen, zoals Zjef Vanuytsel en Luc De Vos. Maar altijd liedjes die voorzien worden van die zo gesmaakte, geheel unieke, wondere Laïstoets.

Met: Annelies Brosens, Jorunn Bauweraerts, Nathalie Delcroix (zang) & vier instrumentalisten

  • za

    31/03/2018
    20:15