Jan Depreter en Cedric Honings

Twee gitaarvirtuozen, één grootheid en één aanstormend talent

Cedric Honings (°1999) uit Peer is een ongelofelijk straf talent van de Kunstacademie Noord-Limburg die in september 2017 zijn studies aanvat in het Conservatorium van Brussel. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij Laureaat of haalde Eerste Prijzen op:

Prinses Christina Concours Maastricht, Brussels International Guitar Festival en Antwerpen Gitaarfestival. In 2017 mocht Cedric zijn eerste cd Tiny Wooden Gods uitbrengen. Dit is een compositie van de internationaal gerenommeerde gitarist-componist Roland Chadwick uit Engeland van wie hij deze compositie in wereldpremière mocht opnemen. Als intro voor het concert van één van zijn grote voorbeelden Jan Depreter, zal Cedric dit werk van Chadwick uitvoeren. Chadwick zegt over Cedric: “Door zijn ongekend talent weet alleen hijzelf waar dit alles gaat eindigen…”

Hoofdprogramma van de avond is Dedication uitgevoerd door meester-gitarist Jan Depreter (°1975). Hij hoort bij de top 10 van uitvoerende klassieke gitaristen van vandaag en is prijswinnaar van meer dan 16 internationale topcompetities. Zijn laatste overwinning is de belangrijkste: de Eerste Prijs op Printemps de la Guitare Concours. Depreter is tot op heden de enige Belgische winnaar van deze prestigieuze wedstrijd. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Jan Depreter één van de meest actieve en succesvolle klassieke gitaristen van België is met optredens in het Verre en nabije Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Rusland, Australië en Europa. Hij realiseerde bovendien cd’s bij Klara, Sony, EMI en Brilliant Classics.

Zijn concertprogramma Dedication is een eerbetoon aan Julian Bream, één van de grootste gitaristen van onze tijd. Op het programma staat werk van William Walton, Peter Maxwell Davies, Lennox Berkeley en Benjamin Britten. Jan Depreter zal de werken uitvoeren op instrumenten van dezelfde mythische gitaarbouwers die Bream 20 jaar lang gebruikte tijdens talloze opnames en tournees, nl. een José Romanillos en een Hermann Hauser 2. Tien jaar lang werkte Depreter aan deze uiterst persoonlijke muzikale hommage aan Julian Bream.

Laat je in vervoering brengen door twee gitaarspelers: een aanstormend talent en een eminentie!

Programma: werken van Roland Chadwick, William Walton, Peter Maxwell Davies, Lennox Berkeley & Benjamin Britten.

 

Uitvoerders: Cedric Honings (gitaar) & Jan Depreter (gitaar)

  • vr

    16/03/2018 20:15

  • Prijs: 14,00 / 11,20 / 10,50 / 9,80
  • Locatie: Raadhuis