I Muvrini

Luminelli

I Muvrini is een Corsicaanse groep van wereldformaat. De band is razend populair en is live een belevenis van formaat. Opgericht eind jaren ‘70 door de broers Alain en Jean-François Bernardini, is I Muvrini al jaren ongetwijfeld de beroemdste groep van Corsica.

De muziek van I Muvrini is een knappe mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed weeft zich continu door de muziek. I Muvrini – in eerste instantie de zang van Alain en Jean-François – is door de jaren gerijpt en oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft geen Corsicaans te kennen om doordrongen te worden met de gevoelsgeladenheid van de liederen.

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met wereldse invloeden, zonder hun Corsicaanse roots te verloochenen. Het is deze aanpak die voor een wereldwijd succes zorgde.

Binnenkort verschijnt het nieuwe album Luminelli, meteen ook de titel van een nieuwe mondiale tour. Daarbij doen ze de grootste zalen van Europa aan. Tot onze grote vreugde reizen ze daarbij ook door ons land en mogen we deze superformatie ook in De Adelberg verwelkomen!  

Met: Jean-François Bernardini (zang), Alain Bernardini (zang), Stephane Mangiantini (zang), Micky Meinert (gitaren), Cesar Anot (bas), Thomas Simmeri (slagwerk), Achim Meier (toetsen) & Loïc Taillebrest (accordeon, doedelzak)

  • zo

    11/03/2018
    20:15

MEER INFO