FABULEUS I.S.M. LIMBURGSE CULTUURCENTRA

SNAP XL

Een vonk. Een energiebom. Een trance. Met SNAP XL maakt de jonge choreografe Talitha De Decker een ongegeneerd positieve dansproductie. Daarin boort ze recht naar de kern van haar eigen dansplezier en dat ontvlamt op de vette beats van 90’s-muziek. Combinaties van eenvoudige discobewegingen vloeien samen tot hypnotiserende structuren. Op de dansvloer staan 14 krachtige jongeren die de 90’s alleen maar kennen van de recente Pokémon-revival. Basisvraag is: hoe kan je toegankelijke dans brengen zonder commercieel te worden?

SNAP XL is een unieke podiumkans voor jong talent uit Limburg. Deze productie van dans- en theaterhuis fABULEUS werd gemaakt in samenwerking met zeven Limburgse cultuurcentra waaronder De Adelberg. De jongeren deden er audities, repeteerden er en de uiteindelijke voorstelling kreeg er gestalte. Uiteraard zal SNAP XL,  made in Limburg,  ook te zien zijn, in première, in deze zeven cultuurcentra zodat de cirkel rond is.

Onder de dansers is er ook één Lommels talent, Maxine Bantje, die het hele traject mee kon afleggen. Wie weet is dit voor haar een opstap naar méér!

Een energieke dansproductie door jong vóór jong en minder jong publiek!

Dans: Maxine Bantje, Nikita Calatabiano, Lotte Curinckx, Lenny Gaethofs, Domien Huybrechts, Amina Iddrisu, Britt Lemmens, Ianthe Maes, Gus Philips, Lien Sodermans, Louis Staquet, Rob Vanderoost, Liene Verwimp & Kaatje Vranken
Choreografie: Talitha De Decker
Muziek: Benjamien Lycke
Productie: fABULEUS & C-Mine, CC Hasselt, CC MUZE, CC Casino, CC De Adelberg, CC Maasmechelen & CC de VELINX
Met de steun van de Provincie Limburg.

Joeri Thiry

Joeri Thiry