Rode Boom

Ongekende Evidenties

Kurt Demey was in januari finalist van Belgium got talent. Eindelijk leerde ook het brede publiek hem kennen want hij toert al enkele jaren succesvol langs de theaters. Dat is niet verwonderlijk want  bij voorstellingen van Rode Boom verlaat het publiek met open mond van verbazing en verwonderde kreten, met ontroering in de ogen en een staande ovatie de zaal. Niet voor niets werd Kurt Demey ook Belgisch kampioen goochelen.

In zijn nieuwste voorstelling Ongekende Evidenties laat Kurt alles aan het toeval over. Meer zelfs: Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero dagen het 'toeval' uit om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt hierbij terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen. Kurt Demey wordt hierbij meesterlijk bijgestaan door de virtuoze contrabassist Joris Vanvinckenroye.

Wat het publiek voelt bij dit alles? Zoiets als de aarde die stilletjes onder je voeten wegglijdt en waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Rode Boom weet als geen ander mentalisme uit te spelen zodat er magische vlinders in je buik fladderen.

Auteur, mentalisme, spel & scénografie: Kurt Demey
Compositie, muziek & spel: Joris Vanvinckenroye
Spel en dramaturgie: Frederika Del Nero

  • vr

    02/03/2018
    20:15

Jana Arns

Jana Arns