KARSU DÖNMEZ

Play my Strings

Karsu is een multi-talent. De Nederlandse muzikante met Turkse roots is niet alleen zangeres en pianiste, maar ook een getalenteerd componiste, arrangeur en tekstschrijfster. Haar songs zijn een mix van jazz, blues, funk en etnische invloeden. Jazz vormt de rode draad, maar verschillende muziekstijlen kleuren Karsu’s repertoire.

Ze begon op te treden op haar veertiende, vertrok op haar zestiende met een beurs naar Rhode Island en speelde in 2007 in Carnegie Hall New York. Haar eerste theatertour in 2011–2012 was een groot succes. Daarna volgde de even succesvolle tour From New York to Istanbul. In 2016 mocht ze voor haar album Colors de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst nemen.

In haar nieuwe theatertour Play my Strings gaat Karsu terug naar haar begintijd. De liedjes van de albums Live aan ’t IJ, Confession en Colors heeft ze speciaal voor deze tour voorzien van een licht klassiek jasje, met nieuwe arrangementen voor strijkers. Ook brengt ze nieuw werk ten gehore. Dat wordt genieten!

 

Met: Karsu (piano), Çisem Özkurt (viool), Yanna Pelser (altviool) & Célia Torres Ruiz (cello)

MEER INFO