Abattoir Fermé

Buko

Some people never go crazy. What horrible lives they must lead. Charles Bukowski

Op de stoep van een uitgestorven motel treffen twee drinkebroers (Dominique Van Malder en Tom Vermeir) en de bezorgster van een Chinees restaurant (Sung-Im Her) elkaar. Met een voorraad drank en een typemachine, op zoek naar de zin en de onzin van het leven. Drinkend, pochend, bluffend en struikelend trachten ze van hun leven een verhaal te maken. Omdat alleen verhalen het leven zin geven.

BUKO liet zich inspireren door het leven en werk van Charles Bukowski (1920-1994), een notoir Amerikaans dichter, schrijver en zuipschuit die woonde en werkte in Los Angeles. Naast duizenden gedichten en kortverhalen schreef hij romans als Women, Pulp, Hollywood en Post Office. Zijn semi-autobiografisch werk portretteert de gokkers, alcoholisten en boefjes uit de ruige achterbuurten van L.A., in een rauwe en directe stijl boordevol geestige dialogen.

Dominique Van Malder speelde bij Studio Orka, Antigone en Abattoir Fermé en maakte de opgemerkte tv-reeks Radio Gaga (Canvas). Tom Vermeir speelde o.a. bij Cie Cecilia, hetKIP en HETPALEIS en in de film Belgica van Felix van Groeningen. Sung-Im Her is een Zuid-Koreaanse danseres en performer die haar sporen verdiende bij o.a. Jan Fabre en Les Ballets C. de la B. De regie is in handen van Stef Lernous.

 

Uit de pers:

Stef Lernous lijkt er zich de laatste jaren op toe te leggen om het beste en het zotste in zijn spelers naar boven te brengen. Hij poot ze neer in een decor dat even vervallen oogt als het leven van de personages die neergezet worden. Zo legt hij op die dikke, vette laag hilariteit een zacht glanzend laagje levenspijn. (…) Een voorstelling die doet wat een mens van het theater verlangt: dit is een feest om naar te kijken en te luisteren, een feest mét een ranzig ruw kantje (****). (Focus Knack)

 

  • vr

    16/02/2018
    20:15

RECENSIES

Abattoir Fermé duikt in den drank Els Van Steenberghe in Knack Focus

BUKO door Abattoir Fermé Sofie Jaspers voor Theaterkrant

Recensie BUKO Bert Hertogs voor Concertnews.be

Sofie Jaspers

Sofie Jaspers