Het Gevolg

Don Quichot

De mensen verstaan mij niet

Mijn wereld is een grote warboel in mijn hoofd

Ik wil liefde

Ik wil de wereld laten zien wie ik echt ben.

 

Brent Vandecraen (18 jaar) bewerkte het verhaal van de dolende ridder Don Quichot van Miguel de Cervantes en schreef zijn verhaal. Het verhaal van een jongen met een beperking die vecht tegen deze wereld waarin hij straks onbestaanbaar zal zijn. Over het verlangen naar liefde als je leeft met een beperking. Over de zoektocht naar het geloof in jezelf. Een schreeuw om liefde, een kreet voor menselijkheid.

Samen met Eugenia Quarshie, ook een jeugdig talent, speelt Brent een voorstelling die door merg en been gaat! De imaginaire windmolens van Cervantes komen hierdoor wel héél dicht op je huid zitten. Kreunend en roepend vraagt Brent erkenning van zijn mens-zijn…

Brent droomt al jaren om acteur te worden, maar zat gevangen in het buitengewoon onderwijs, zijn rolstoel en looprek. Tot hij kennismaakte met Stefan Perceval van Het Gevolg, hij rook zijn kans en ging er voor: dit mondde uit in 33 solovoorstellingen van Wortel van glas en een schitterende Henry V, twee producties waarin Brent zijn talent etaleerde.

Nu schittert hij in Don Quichot: recht krabbelen na elke verloren slag, vechtend met de fantasie, op zoek naar waarheid…dé waarheid!

Spel: Brent Vandecraen & Eugenia QuarshieRegie: Stefan Perceval

  • vr

    26/01/2018
    20:15

  • Prijs: 12,00 / 9,60 / 9,00 / 8,40
  • Duur: 60 min. (zonder pauze)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Inleiding: gratis inleiding om 19.30 uur
Kris Dewitte

Kris Dewitte