The Monnaie Wind Quintet

Pure British

The Monnaie Wind Quintet, het blaaskwintet van de Munt, brengt een gevarieerd programma van gekende Britse componisten uit de 19de en 20ste eeuw. Werken voor blaaskwintet worden afgewisseld met solowerk, houtblaastrio en houtblaaskwartet. Eén voor één zijn de leden van het kwintet sterkhouders voor hun instrument onder de Belgische uitvoerders. Het is dan ook een intens genoegen om hen samen te horen musiceren. Voeg daar de liefde voor blaasinstrumenten van de Engelse componisten aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een spraakmakend concert.

Thematisch hoor je in de werken veel afwisseling. Zo beschrijft de hoornsolo van Peter Maxwell Davies de vlucht van een zeearend in al zijn facetten. Het werk Alpine Suite van Benjamin Britten beschrijft in korte deeltjes zijn verblijf op en naast de skipiste in het Zwitserse Zermatt, een mondain werk met schitterende vergezichten! Malcolm Arnold’s Three Shanties  verwijst dan weer naar liederen die vroeger op grote zeilschepen weerklonken. Hoofdwerk van de avond is het Wind Quintet opus 81 van George Onslow, als leerling van de grondlegger van dit genre leverde hij hiermee een basiswerk af met elegante melodieën en ritmische motieven.

Deze muzikale ontmoeting met vijf solisten uit het orkest van de Munt moet gensters opleveren.

Programma: werken van Benjamin Britten, George Onslow, Peter Maxwell Davies, Gordon Jacob, Frank Bridge, Oliver Knussen & Malcolm Arnold

 

Uitvoerders: Carlos Bruneel (fluit), Luk Nielandt (hobo), Ivo Lybeert (klarinet), Jean-Noël Melleret (hoorn) & Dirk Noyen (fagot)

  • za

    20/01/2018
    20:15