GUIDO BELCANTO

Liefde en Devotie

Liefde en Devotie, deze twee plechtige woorden vormen de titel van de nieuwe plaat van Guido Belcanto. Het is zijn veertiende studio-album, een meesterwerk waar zijn trouwe fans reikhalzend naar hebben uitgekeken. Liefde en Devotie, twee mooie woorden die op volmaakte wijze uitdrukken hoe Guido Belcanto zijn muzikale roeping belijdt en die hun ware betekenis onthullen in de liedjes die hij schreef voor deze plaat.

Samen met zijn vaste muzikale broeders – “Wij zijn geen bandje, wij zijn een broederschap.” (G. B.) – werkte hij gedurende het voorbije jaar plichtsbewust, devoot en liefdevol aan deze nieuwe verzameling liefdesliederen. Liederen zoals alleen Belcanto ze kan maken. Liederen die getuigen van een diepgewortelde liefde en genegenheid voor de zogenaamde onfortuinlijken, voor mensen die ‘anders’ zijn, voor mensen met een eenzaam en gebroken hart en voor mensen die net de andere kant opkeken toen het geluk voorbij kwam. “Iemand moet deze mensen een stem geven en ik wil die iemand zijn.” (G.B.)

Het is bewonderenswaardig hoe Belcanto na meer dan dertig jaar zijn thematiek nog altijd op een verrassende manier weet te exploreren. Als er al een criticus mag zijn die oppert dat Belcanto zichzelf herhaalt, dan haalt Guido zijn schouders op en antwoordt nederig: “Wie anders moet ik dan herhalen?”

Liefde en Devotie is geen herhaling van wat geweest is, het is een briljante verderzetting van een oeuvre dat uniek is in het Vlaamse chanson en waarbij niemand ook maar in de buurt komt.

 

 

Op het podium wordt Guido begeleid door zijn ‘Broederschap’: Lieven Demaesschalck (gitaar, accordeon, piano), Geert Hellings (gitaar, banjo, lapsteel), Andries Boone (viool, mandoline), Nicolas Rombouts (bas) & Maarten Moesen (drums, percussie)

  • vr

    08/12/2017
    20:15

  • Prijs: 20,00 / 16,00 / 15,00 / 14,00
  • Duur: Deel 1) 50 min. - pauze - Deel 2) 70 min. (incl.bis nummers)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
Guillaume Decock

Guillaume Decock