Celtic Night 19

Réalta, Cara & Dervish

In november is het weer feest voor liefhebbers van het betere Keltische werk. Met groepen als Réalta, Cara en Dervish ligt de focus op het groene eiland en is een stevige drive gegarandeerd.

Réalta (Ierland)

Réalta uit Belfast is een nieuwe ster aan de Keltische hemel. Geïnspireerd door The Bothy Band, Planxty en Altan is het een band in de beste zin van de traditie. Réalta heeft een heel eigen geluid door de verrassende sound van de uilleann pipes van Conor en Aaron. Ze groeiden samen op en leerden tegelijkertijd de pipes bespelen. Ze zijn dan ook perfect op elkaar afgestemd. Hun coherent spel wordt fantastisch begeleid door Deirdre die ook voor mooie vocals zorgt. Dermot & Dermot maken het plaatje rond. Verwacht je aan een knallende start want deze jonge helden beschikken over virtuositeit en power om u tegen te zeggen.

Met: Conor Lamb (uilleann pipes, whistles, piano), Aaron O’Hagan (uilleann pipes, whistles, fluit), Deirdre Galway (gitaar, zang, piano), Dermot Mulholland (bouzouki, contrabas, zang, banjo) & Dermot Moynagh (bodhrán, percussie)

Cara (Schotland/D)

Cara is een buitenbeentje binnen de Keltische muziekscène. De band is deels Duits, deels Schots en brengt vooral Iers repertoire. Wat Cara brengt, is echter zo overweldigend dat ze The Irish Music Award van The Irish Music Association kreeg! Flitsende en inventief gearrangeerde instrumentals worden vertolkt door uilleann pipes, dwarsfluit, tin whistle gitaar, accordeon, viool en piano, afgewisseld met heerlijke, origineel gearrangeerde songs. Handelsmerk is de perfecte tweestemmige zang van leadzangeressen Gurdun Walter en de Schotse Kim Edgar. Cara heeft dan ook een geweldige reputatie en wordt in één adem vernoemd met Solas, Altan en Dervish.

Met:  Gudrun Walter (zang, fiddle, diatonisch accordeon), Kim Edgar (zang, piano), Hendrik Morgenbrodt (uilleann pipes), Jürgen Treyz (gitaar, zang) & Rolf Wagels (bodhrán)

Dervish (Ierland)

Dervish is een Keltische topgroep. Vijf gedreven muzikanten en zangeres Cathy Jordan vormen samen deze supergroep uit County Sligo. Sinds het debuutalbum Harmony Hill in ’92 is de populariteit van deze band jaar na jaar gestegen. Dervish bepaalt letterlijk het mooie weer in Keltenland. Wereldwijd één van de gekendste formaties, toeren ze door heel Europa, het Verre Oosten, Zuid- en Noord-Amerika. Dervish is een echte liveband en brengt een knappe mix aan stemmingen, van heftige jigs en reels tot moody ballads. Als geen ander weet Cathy Jordan het publiek in te palmen met haar bijzondere stem, waarmee ze zowel broze gevoeligheid als passionele stormen op het publiek loslaat. Ready for the storm?

Met: Cathy Jordan (zang), Brian McDonagh (mandola, mandoline), Tom Morrow (fiddle,viola), Shane Mitchell (accordeon), Liam Kelly (fluit,whistles) & Michael Holmes (bouzouki)

  • za

    18/11/2017
    19:00

  • Prijs: 25,00 / 20,00 / 18,75 / 17,50
  • Duur: 19u00 Réalta - 20u00 pauze - 20u30 Cara - 21u30 pauze - 22u00 Dervish - einde ± 23u00
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
Dervish

Dervish

Realta

Realta