Malibran Kwartet & Karel Schoofs

Virtuoos strijkkwartet ontmoet meesterlijke hoboïst

Het  Brusselse Malibran Kwartet, ontstaan in 2008 in de Muntschouwburg, koos bij het bepalen van zijn naam voor de wereldberoemde operadiva Maria Malibran. Het Malibran Kwartet is een meester in het schilderen van kleuren en stemmingen. Met die rijkdom verdiepen ze zich in het typische idioom van het Engelse repertoire. Om dit idioom nog Britser te maken, werd hoboïst Karel Schoofs aan de kwartetbezetting toegevoegd voor het adembenemend mooie hobokwintet van Bliss. Dit werk behoort tot de meest gespeelde hobokwintetten en is speciaal door Bliss gecomponeerd voor de wereldbefaamde Britse hoboïst met Vlaamse voorouders, Léon Goossens. Een absoluut meesterwerk: uitdagend voor de uitvoerders en vooral een genot voor de luisteraar.

Tijdens deze uitzonderlijke concertavond zal het Malibran Kwartet ook het strijkkwartet nr. 25 van George Onslow spelen. Deze merkwaardige componist die Engeland inruilde voor Frankrijk, kon zich met dit werk meten met de betere kwartetten van Beethoven, Schubert en Mendelssohn. Tot slot speelt Malibran het intense en grootse derde strijkkwartet van Benjamin Britten. Eén van zijn laatste werken dat met zijn ongekende hoogten en bijzonder karakter zijn voorgaande kwartetten ver achter zich laat. Zonder meer één van de grote strijkkwartetten.

Met Malibran én Karel Schoofs zit je goed voor een geëngageerde vertolking op het hoogste niveau!

Programma: werken van George Onslow, Sir Arthur Bliss & Benjamin Britten.

Uitvoerders: Malibran Kwartet: Tatiana Samouil (viool), Aki Saulière (viool), Tony Nys (altviool) & Justus Grimm (cello) / Karel Schoofs (hobo)

  • vr

    17/11/2017
    20:15