C’est pas parce que t’arrêtes de pédaler, que ton vélo va s’arrêter

DE VéLO brengt een hartverwarmend verhaal vanuit onze zwaar getroffen hoofdstad Brussel met een bonte mix aan mensen. Deze voorstelling is een opkikker in bange dagen, een lichtpuntje in de duisternis en een teken van verbinding.

DE VéLO brengt mensen vanuit alle windstreken samen rond een gemeenschappelijk artistiek project. Daklozen, vluchtelingen, tienermoeders, ex-verslaafden, nieuwe Belgen, bijna Belgen, mensen met bagage en een etiket worden verenigd in een klein hecht koor dat uit volle borst hun eigen broze verhalen zingt en vertelt. Dit project verheft hen boven dat etiket en maakt hen terug mens onder de mensen.

In C’est pas parce que tu t’arrêtes de pédaler, que ton vélo va s’arrêter worden 25 performers samengebracht onder leiding van acteur/regisseur/muzikant Hans Van Cauwenberghe, actrice en muzikant Ciska Thomas en contrabassist Otto Kint. Het koor is ondertussen bekend in Vlaanderen van de wekelijkse reportages in Iedereen Beroemd (één). Ze brengen liedjes met verhalen die naar de keel grijpen, maar waarvan ook een sterke levensdrang uitstraalt. Ze zingen in het Frans, Nederlands, Engels en nog andere talen, maar wat je niet begrijpt qua taal, begrijp je vanuit het hart, want de oprechtheid raakt!

Dit bijzonder en ontroerend project  kadert in een warm Lommel, waarin mensen zonder enige uitsluiting verbonden zijn met elkaar. Tijdens deze namiddag geven Stad en OCMW Lommel dan ook het officiële startsein van een Peter en Meter project. Een project waarin mensen zich engageren om peter en meter te worden van een kind, een gezin, een eenzame oudere. Samen gaan ze voor een betere zorg en gedragenheid, voor verbinding! Geniet dus niet alleen van deze ode aan mensen en hun verbondenheid en kracht, maar wees welkom op dit netwerkmoment, dat voor iedereen open staat. Naast het concert, getuigen zowel enkele peters als meters als ouders die hiervan dankbaar gebruik maken voor hun kinderen. Hapjes en drankjes worden voorzien door de creatieve kok Jordy Geuens van De Kleine Chef.

Een organisatie van Stad en OCMW Lommel , CC De Adelberg en tal van vrijwilligers. Met een bijzondere dank aan Liset Hamblok. 

  • zo

    29/10/2017
    15:00