Eddy et les Vedettes

Chansons Fatales

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour? Wist je dat Gilbert Bécaud, Serge Gainsbourg en Sasha Distel voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?

Na het bejubelde Chanson, Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, komen Eddy et les Vedettes met een volledig nieuw programma. Met Chansons Fatales brengt de band een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan… ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.

Chansons Fatales brengt les petites histoires des grandes dames. Hierbij vervallen Les Eddy’s niet in sensatiezucht, maar presenteren ze zwoele, bijwijlen wufte chansons van de bovenste plank, comme d’habitude. Om al die hartstocht extra opwinding in te blazen, wordt de band uitgebreid met een blazerssectie hors catégorie.

UIT DE PERS:

“Een boeiende ontdekking of herontdekking van de rijkdom van het Franse chanson.”

“De Roma bleek het ideale decor voor een gezellig feestje dat de schoonheid en de verscheidenheid van het Franse lied mocht vieren. En als het aan het publiek had gelegen, hadden Eddy et les Vedettes nog uren mogen doorgaan op deze teneur.”

“Het was een mooi staaltje van hoe Eddy et les Vedettes tijdens deze ‘Chansons Fatales’ niet zomaar enkele Franse hits kwamen coveren, maar hoe ze ook probeerden er hun eigen ding van te maken.”

“Frank Mercelis had er zin in en dat was eraan te merken. Gebeten door zijn liefde voor het Franse chanson had hij samen met zijn muzikanten een programma opgesteld van bekende en minder bekende pareltjes uit de muziekgeschiedenis van onze zuiderburen. Een vrolijk en frivool ‘Boum’ van Charles Trenet stond naast een ingetogen en uiterst sober ‘Un jour, tu verras’ van Marcel Mouloudji. Een soft jazzy ‘Le ciném’ met een mooie tempowisseling in het midden wisselde af met een stevige uitvoering van ‘Je t’appartiens’ waarin de blazerssectie heerlijk tot zijn recht kwam.”

Met: Frank Mercelis (zang, gitaar), Frederik Lebeer (toetsen, zang), Stoffel Verlackt (gitaren, zang, percussie), Stijn Possemiers (bas), Frank

Vanweddingen (drums), Hanne Debacker (sax), Nabou Claerhout (trombone) & Glenn Magerman (trompet)

  • za

    21/10/2017
    20:15

  • Prijs: 16,00 / 12,80 / 12,00 / 11,20
  • Duur: 2 x 45 min. (met pauze)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg

RECENSIES

Eddy et les Vedettes Sascha Siereveld voor concertnews.be