Soetkin Baptist

Furua

Soetkin Baptist heeft een glasheldere stem die hart en ziel raakt. Ze zingt van jongs af aan en heeft al menig pad bewandeld. Ze trok met Ishtar naar het Eurosongfestival, kleurde projecten van de folkband Olla Vogala, de klassieke gezelschappen  Zefiro Torna  en Graindelavoix en zingt bij de ensembles Encantar en Passellentes. Daarnaast realiseert ze eigen projecten, zoals een verkenning van het Franse chanson. Soetkin bracht dat programma twee seizoenen geleden in De Adelberg. Wie erbij was, zal het zich allicht nog herinneren. Zelden klonk het Franse lied zo mooi, zo ontroerend ook. Soetkin omarmde het publiek met stem en verschijning.

Nu komt ze terug met Furua, een liedprogramma dat het licht zag in Noorwegen, waar ze sinds enkele jaren woont. Natuur en geluk gaan er hand in hand. Soetkin zag het door haar raam en schoof er haar piano voor.  Gras, fjorden, de lage zon boven de horizont inspireerden haar. Liederen beïnvloed door de vocale pracht van Kate Bush, de kracht en de présence van Bonnie Raitt en de breekbare teksten van Joni Mitchell ontstonden. In Furua demonstreert Soetkin voluit haar quasi onbeperkte vocale mogelijkheden. Op dartele piano- en gevoelige celloklanken opent ze haar ziel voor ons.

 

Met: Soetkin Baptist (zang, piano) & Marius Mannes (cello)

  • vr

    13/10/2017
    20:15

  • Prijs: 15,00 / 12,00 / 11,25 / 10,50
  • Duur: 75 min. (zonder pauze)
  • Locatie: Raadhuis
  • Dit concert is verplaatst naar het RAADHUIS en gaat dus niet door in het Cultuurcentrum zoals in de brochure staat aangekondigd.

MEER INFO

Soetkin Baptist