Marjan Berger

50 jaar carrière

Marjan Berger is een artieste pur sang. Ze is geboren in Helmond (Nederland) en geen onbekende in de Nederlandse, Belgische en Duitse showwereld. Met haar indrukwekkende stem betovert ze al 50 jaar een divers publiek. Ondertussen woont Marjan al 40 jaar in Lommel.

Haar carrière begon in 1968 na haar deelname aan de Nederlandse talentenjacht KRO Springplank, waar ze de Eerste Prijs haalde met het hoogste puntenaantal dat de voorgaande 10 jaar werd uitgedeeld. Nadien werkte ze samen met de meest succesvolle en bekende producers en songwriters waaronder Gert Timmerman, Jack Jersy, Peter Koelewijn, Will Hoebee en Pierre Kartner.

Van 1981 tot en met 1995 was Marjan de helft van het immens populaire Nederlandse duo Frank en Mirella, dat tientallen hits op zijn naam schreef.  In de periode van 1996 begon Marjan een solocarrière en bracht ze van 1996 tot 2016 21 singles, 12 albums en vier dvd’s uit. Haar liedjes waren regelmatig terug te vinden in de hitlijsten.

Ook nu nog is ze regelmatig te gast in diverse tv- en radioprogramma’s in België, Nederland en Duitsland o.a. op de ARD, ZDF en SWR (zoals in Immer wieder Sonntags). Op 19 juli 2006 werd Marjan Berger bekroond tot ‘Botschafterin’ (Ambassadrice) van de historische cultuurstad Baden-Baden in Duitsland. Deze mooie titel werd aan Marjan Berger overhandigd door Oberbürgermeister Wolfgang Gerstner en Brigitte Goertz-Meissner, de verantwoordelijke voor Kuurtoerisme van deze prachtige stad.

De apotheose van Marjans lange carrière wordt een onderscheiding van een leven vol muziek tijdens dit bijzondere concert.

Een namiddag om u tegen te zeggen, vol verrassende artiesten en prominente mensen, met als kers op de taart de uitreiking van de unieke cd 50 jaar Marjan Berger!

Een deel van de opbrengsten van dit concert wordt door Marjan Berger geschonken aan Akindo vzw Lommel.

  • zo

    24/09/2017
    15:00