Sophie Vangheel & Sabine De Vos

Cunina, geef een kansarm kind een kans

De wieg van Sophie stond in Geel, maar haar pad leidde haar na een wonderlijke kindertijd en een verpleegstersopleiding naar plekken waar toeristen zelden komen. Met een grote glimlach en af en toe een traan nodigt Sophie je uit om te ontdekken wat je moet doen als er op Haïti een slang in het toilet zit (hard roepen om een pater) of in Zuid-Afrika het Zoeloe-stamhoofd niet meewerkt (niet toegeven!). Ze nodigt je ook vooral uit om stil te staan bij je eigen pad. Leiden de keuzes die je maakt je naar jouw doel? En maken die keuzes je echt gelukkig?

Sophie Vangheel, verpleegkundige van opleiding, wilde altijd al graag mensen helpen. Gedurende 10 jaar werkte ze als vrijwilliger bij een internationale organisatie. Na een reis naar Haïti in 1989 besloot Sophie dat ze meer kon en wilde doen. "Ik was nooit eerder in een derdewereldland geweest en werd er enorm aangegrepen door de extreme armoede. Toen ik thuiskwam, beloofde ik mezelf om in het leven van kansarme mensen een verschil te maken. Op dat moment besliste mijn man om te stoppen met werken en zijn zaak te verkopen. Een gelukkig toeval: hij bleef thuis en ik kon me 100% inzetten voor het goede doel. Op 23 november 1990 stichtte ik mijn eigen organisatie: Cunina.”

Via deze organisatie krijgen kinderen betere kansen om hun talenten te ontplooien via onderwijs, want wie onderwijs kan volgen en een diploma kan halen, heeft meer kans op een betere toekomst. Ook jij kan Cuninapeetouder worden en met deze steun een lichtpunt zijn in het leven van een kansarm kind.

Extra: ook Sabine De Vos, bekend van vele programma's op radio en TV, zal aanwezig zijn bij deze lezing. Sabine is Cunina-ambassadrice sinds het prille begin. Zij was ook peetouder van het eerste Cuninapetekind: Marlon Parong uit de Filipijnen.

  • 21/03/2018

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 8,00 / 6,50 / 6,00 / 5,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 80 plaatsen
  • Begeleiding: mevr. Sophie Vangheel

MEER INFO