DAGUITSTAP EINDHOVEN

preHistorisch Dorp en Van Abbemuseum

Naar aanleiding van de cursus over de Kelten vorig én dit seizoen, is er een bezoek aan het preHistorisch Dorp in Eindhoven gepland. Je wordt er ontvangen met koffie en gebak waarna je door de gids rondgeleid wordt over het terrein. ’s Middags is het tijd voor een overheerlijk broodbuffet met beleg uit eigen streek.

Het preHistorisch Dorp is een archeologisch openluchtmuseum dat bestaat uit zes tijdperken van de prehistorie tot aan de 80-jarige oorlog. Het preHistorisch Dorp ligt in Genneper Parken aan de zuidflank van de stad Eindhoven. In het doe-museum staat het dagelijks leven in lang vervlogen eeuwen centraal. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig op open vuren gekookt en er zijn middeleeuwse spelletjes en workshops, zoals boomstamkano varen, boogschieten en fibula's maken. Het museum biedt ook veel levende geschiedenis en regelmatig zijn er historische evenementen.

In de namiddag bezoek je het Van Abbemuseum in het centrum van de stad, waar je kennis kunt maken met de erg uitgebreide collectie van moderne en hedendaagse kunst. De collectie van het museum herbergt ruim 2.700 kunstwerken, waarvan ongeveer 1.000 werken op papier, 700 schilderijen en 1.000 sculpturen, installaties en videowerken. Het museum is in het bezit van één van de grootste collecties kunstwerken wereldwijd van de Rus El Lissitzky. Tevens beschikt het over werken van o.a. Pablo Picasso en Wassily Kandinsky.

Vertrek aan CC De Adelberg om 09u15

 

  • Prijs: 65,00

    busreis, lunch, alle bezoeken en gidsen inbegrepen
  • Locatie: CC De Adelberg
  • 45 plaatsen
  • Begeleiding: plaatselijke gidsen

Peter Cox

Peter Cox